Vrvi

V Tramontani nudimo širok izbor vrvi, namenjenih tako za uporabo v navtiki kot na drugih področjih, kjer potrebujemo zanesljivo povezavo.

Pri izbiri najprimernejše vrvi je potrebno vedeti, da obstajajo med posameznimi vrvmi na tržišču zelo velike razlike v kakovosti. Kvalitetne vrvi imajo bistveno večjo nosilnost, zato je vedno dobro primerjati podatke o nosilnosti posameznih vrvi.

Druga pomembna razlika je v trajnosti oziroma obstojnosti vrvi. Kvalitetne vrvi vam bodo zaradi kvalitetnih materialov in pletenja služile dolgo vrsto let, in pri tem kljub vplivom sonca, dežja, soli in umazanije ohranile svojo prvotno barvo ter mehkobo. Na drugi strani pa bodo slabše vrvi že po kratkem času postale trde, deformirane in neugodne za rabo, njihova barva pa bo zbledela. Takšne vrvi izgledajo neugledno ter kvarijo izgled plovila. V Tramontani boste našli širok izbor vrvi, ki so namenjene za uporabo v navtiki pa tudi na drugih področjih, kjer potrebujemo močno in zanesljivo povezavo. S ponosom zastopamo vodilnega svetovnega proizvajalca vrvi Cousin Trestec iz Francije.

V nadaljevanju podajamo nekaj priporočil in povezav za uporabo posameznih vrst vrvi.